26.10.2018

Книга-бестселер “Аеропорт”: філія № 32

Книга-бестселер “Аеропорт” російсько-американського фоторепортера і журналіста Сергія Лойко тепер є в бібліотеці №32.

Ця легендарна книга розійшлася тиражом 60 тис екземплярів. Загалом книгу переклали на 11 мов. В нашій бібліотеці, вона найзапитуваніша. Воно й не дивно, адже йдеться про новітню українську історію, свідками якої Є ми.   Письменник простежує причини і наслідки багатьох важливих подій. Серед основних, звичайно, Євромайдан і Революція гідності, ганебна анексія Кримського півострову, поширення «руського міра» на території Донбасу, Іловайська трагедія, захист кіборгами Донецького аеропорту.

У книзі показано всю велич героїзму українських “кіборгів”, які самовіддано обороняли новий термінал ДАП.

Цитата з роману: “Единственный приказ, который был ими однажды получен и исполнялся, как заповедь, состоял лишь из одного слова: “Держитесь”! Отмены приказа не было и, похоже, не предвиделось. И они держались”.

Лойко розповів, що був одержимий романом весь час перебування з “кіборгами” в ДАП у жовтні 2014 року: “З самого початку я зрозумів, що це повинен бути саме роман, тому що в хроніці, в документальному свідоцтві не можна висловити всю глибину трагедії, підлості, героїзму, ненависті, пристрасті, які притаманні цій війні. Я не міг розповідати про неї холодним, відстороненим тоном літописця”.

Аеропорт – це символ нескореності та незламності, мужності та самовідданості українців.

Якщо книга викликала  у вас інтерес, ви можете її знайти за адресою:  вулиця Академічна, 5А. бібліотека №32.

Популярные книги

Похожие статьи:

Комментарии запрещены.