05.06.2014

Книги на тему антифашизма: библиотека №25

Такой важный вопрос, как борьба с фашизмом и антисемитизмом, не перестает быть актуальным. Филиал №25 предлагает подборку книги на эту тему и считает, что такое чтение полезно как взрослым, так и школьникам.

Нариси з історії та культури євреїв України

У книзі представлені нариси з історії та культури євреїв, які проживають на території України, починаючи з прадавніх часів до сьогодення.

Нариси висвітлюють різноманітні сторони життя євреїв, віковічні традиції та побут, виникнення хасидизму, розвиток єврейської літератури та друкарства, українсько-єврейські взаємини впродовж століть, трагічну долю українського єврейства під час Голокосту.

Анна Франк «Урок історії»

OLYMPUS DIGITAL CAMERAЩоденник,який вела єврейська дівчинка понад два роки, переховуючись від нацистів в одному з будинків Амстердама, відбиває вражаючий світ почуттів і думок авторки і не в останню чергу засвідчує її письменницький хист.

Ця книга- хвилюючий документ, що неспростовно викриває людиноненависницьку політику геноциду, яку здійснювала гітлерівська Німеччина.

 

Яап Танья «П’ятдесят питань про антисемітизм» 

Книга Я.Танья – це спроба автора відповісти на типові питання про феномен антисемітизму в історії та сучасному житті.

Книга розрахована на численну аудиторію, а також може використовуватися як навчальний посібник в курсах про толерантність.

 

Щоденник Давида Рубіновича

OLYMPUS DIGITAL CAMERAДії маленького хлопця та його родини під час страшних років фашистської окупації в Польщі описані в цьому щоденнику з усією простотою дитячого стилю, і тому вони справляють більше враження.

Те, що описує Давид, може здатися комусь незрозумілим жахом – але це є образ реальності, через яку повинні були пройти мільйони поляків і євреїв у ті тяжкі роки.

 

Популярные книги

Похожие статьи:

Комментарии запрещены.